Kimi Känkänen

Olen syntynyt vuonna 1988 Hämeenlinnassa ja asunut muutamaa opiskeluvuotta lukuun ottamatta koko elämäni täällä. Kävin kerhossa Idänpäässä, ala-asteen Ortelassa, ylästeen ja lukion Lyseolla. Opiskelin liikennealan insinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kuntavaalien 2021 yhteydessä tehty esittelyvideo minusta.

Työhistoria

Tällä hetkellä työskentelen Sipoon kunnan vastaavana liikennesuunnittelijana. Vastaavana liikennesuunnittelijana tehtävänäni on toimia Kehitys- ja kaavoituskeskuksen kaavoitusyksikössä liikennesuunnittelun asiantuntijana. Tehtävät koostuvat pääasiassa liikennejärjestelmäsuunnittelusta, sidosryhmätyöskentelystä, kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä, selvitysten tilaamisesta ja ohjaamisesta, joukkoliikenteen kehittämisestä sekä liikennesuunnittelun asiantuntijatehtävistä eri hankkeissa. Liikennesuunnittelija vastaa myös Sipoon kunnan joukkoliikenneasioiden valmistelusta yhteistyössä HSL:n ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa.

Olen insinööriksi valmistumiseni jälkeen ennen Sipoota työskennellyt yksityisellä puolella Trafixin ja sittemmin sen ostaneen WSP:n palveluksessa, sekä myös kunnallisella puolella Vantaan ja Hämeenlinnan kaupunkien palveluksessa.

Ennen valmistumistani työskentelin opintojen aikana Hämeen ammattikorkeakoululla, Vantaan kaupungilla ja Liikennevakuutuskeskuksessa.

Liikennealaa edelsi lähes 10 vuoden historia Lidlin palveluksessa palvelualalla. Lukion päätteeksi minut palkattiin Lidlin leipiin ja olin mukana avaamassa Hätilän myymälää, jonka uutta tulemista sain ilolla tänä keväänä seurata. Työskentelin myös Turengissa ja Tiiriössä. Valitettavasti Tavastilan myymälää ei vielä silloin ollut, enkä päässyt sitä kokemaan.

Poliittinen historia

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa keväällä 2021. Seuraavat vaalit, missä olen ehdolla, ovat aikaisintaan kuntavaalit 2025. Eli lukuisista pyynnöistä huolimatta presidentinvaalit jäävät välistä 😉

Politiikka on kyllä kiinnostanut kouluajoista saakka. Aikanaan tilasin kansanedustaja Satu Taiveahon Sadun Sanomia. Se oli sen ajan uutiskirje: postissa tullut taitettu A4, joka kerta eri värisenä 🙂 Lisäksi tuli katseltua aktiivisesti Itsevaltiaita ja eduskunnan kyselytunteja Yleltä.

Keväällä 2015 olin ehdolla Palvelualojen ammattiliiton liittokokousvaaleissa, mutta jäin harmittavasti yhdellä äänellä ulkopuolelle.

Lue blogini: Miksi lähdin mukaan kuntavaaleihin

Kuntavaaleissa 2021 sain yhtä monta ääntä kuin Kirsti Suoranta ja olimme jaetulla viidennellä varavaltuutun sijalla. Viisi varavaltuutettu pääsi mukaan valtuustoryhmän toimintaan. Valitettavasti arpa tiputti minut ulos tällä kertaa. Siitä huolimatta pääsin tekemään ensiesiintymiseni valtuustossa 6.2.2023, kun demariryhmällä oli lukuisia päällekkäisiä poissaoloja.

Valtuuston ulkopuolella aloitin kuntavallien jälkeen 2021 syksyllä Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n hallituksen jäsenenä, sekä Kiertokapula Oy:n hallituksen varajäsenenä. Vuoden 2023 alusta alkaen minut valittiin Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen johtokuntaan. Kaikissa em. luottamustehtävissä toimin edelleen.

Vapaa-aika

Harrastan jääkiekon tuomarointia ja olen jäsenenä Hämeenlinnan jääkiekkotuomarit Ry:ssä. Lisäksi käyn pelaamassa curlingia Hyvinkäällä, missä joukkueemme Jäätikat pelaa Hyvinkään alueen paikallissarjaa. Sarjassa muuten pelaa maajoukkueemme pelaajatkin. Talvikaudella suurin osa vapaa-ajasta menee siis jäällä. Pyrin myös talvella käymään hiihtämässä ja uimassa avannossa ainakin viikoittain.

Jääkiekkokauden ulkopuolella harrastelen satunnaisesti eri lajeja. Käyn pyöräilemässä, juoksemassa, tennistä pelaamassa, uimassa, suppailemassa, frisbeegolfaamassa ja rullaluistelemassa. Lisäksi olen keväällä 2023 aikeissa aloittaa pesäpallon tuomaritoiminnan uutena harrastuksena.

Kimin allekirjoitus

Päivitetty 17.2.2023