Kimi Känkänen

Olen syntynyt vuonna 1988 Hämeenlinnassa ja asunut muutamaa opiskeluvuotta lukuun ottamatta koko elämäni täällä. Kävin kerhossa Idänpäässä, ala-asteen Ortelassa, ylästeen ja lukion Lyseolla. Opiskelin liikennealan insinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Työhistoria

Tällä hetkellä työskentelen Hämeenlinnan kaupungilla liikennesuunnittelijana.

Olen insinööriksi valmistumiseni jälkeen ennen Hämeenlinnaa työskennellyt yksityisellä puolella Trafixin ja sittemmin sen ostaneen WSP:n palveluksessa, sekä myös kunnallisella puolella Vantaan kaupungin palveluksessa.

Ennen valmistumistani työskentelin opintojen aikana Hämeen ammattikorkeakoululla, Vantaan kaupungilla ja Liikennevakuutuskeskuksessa.

Liikennealaa edelsi lähes 10 vuoden historia Lidlin palveluksessa palvelualalla. Lukion päätteeksi minut palkattiin Lidlin leipiin ja olin mukana avaamassa Hätilän myymälää, jonka uutta tulemista sain ilolla tänä keväänä seurata. Työskentelin myös Turengissa ja Tiiriössä. Valitettavasti Tavastilan myymälää ei vielä silloin ollut, enkä päässyt sitä kokemaan.

Poliittinen historia

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa tänä keväänä.

Politiikka on kyllä kiinnostanut kouluajoista saakka. Aikanaan tilasin kansanedustaja Satu Taiveahon Sadun Sanomia. Se oli sen ajan uutiskirje: postissa tullut taitettu A4, joka kerta eri värisenä 🙂 Lisäksi tuli katseltua aktiivisesti Itsevaltiaita ja eduskunnan kyselytunteja Yleltä.

2015 keväällä olin ehdolla Palvelualojen ammattiliiton liittokokousvaaleissa, mutta jäin yhdellä äänellä ulkopuolelle.

Lue blogini: Miksi lähdin mukaan kuntavaaleihin

Vapaa-aika

Harrastan jääkiekon tuomarointia ja olen jäsenenä Hämeenlinnan jääkiekkotuomarit Ry:ssä. Jääkiekkokaudella suurin osa vapaa-ajasta menee siis jäähallilla. Pyrin myös talvella käymään hiihtämässä ja uimassa avannossa ainakin viikoittain.

Jääkiekkokauden ulkopuolella harrastelen satunnaisesti eri lajeja. Käyn juoksemassa, tennistä pelaamassa, uimassa, suppailemassa, frisbeegolfaamassa ja rullaluistelemassa.

Allekirjoitus animaatio
Kimi Känkänen