Terve Hämeenlinna

Vauva tarraa aikuisen sormesta

Mikäli minut valitaan valtuustoon, haluan valtuutettuna edistää kaikin puolin tervettä Hämeenlinnaa. Hämenlinnassa tulee harjoittaa tervettä päätöksentekoa ja taloudenpitoa yhteistyön hengessä. Valtuustossa ei tule keskittyä riitelyyn ja muiden puolueiden vastustamisen periaatteesta, vaan tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen.

Kaikki lähtee terveestä maankäytöstä, kaavoituksesta ja väestörakenteesta. Kun kaupunkiin saadaan houkuteltua työikäisiä ja lapsiperheitä saamme pidettyä väestörakenteen terveenä ja pystymme takaamaan palvelut kaikille kaupunkilaisile vauvasta vaariin.

Terve liikennejärjestelmä ja toimivat yhteydet ovat avainasemassa. Liikennejärjestelmän kaikkia osia tulee kehittää yhdessä kokonaisuutena. Pyöräily tulee nostaa samanarvoiseksi kulkumuodoksi autoilun rinnalle. Kaikessa suunnittelussa lähtökohta ei voi olla autoilu, minkä oheen ängetään – jos mahtuu – pyörätie ja jalkakäytävä.

Jokaisella kaupunkilaisella tulee olla ympärillään terve lähiluonto ja liikuntaverkosto. Asuinalueita suunnitellessa täytyy huomioida, että kaikilla on lähistöllä mahdollisuus vetäytyä luonnon helmaan muodossa tai toisessa ja nauttia lähiliikuntapaikoista ja ulkoilureiteistä.

Terve kaupunki siis huolehtii omistaan. Vanhusten palvelut ja lasten ja nuorten palvelut sekä koulutusmahdollisuudet ovat elintärkeitä. Lähikoulut ja pienet ryhmät ovat sellaisia asioita, joista täytyy viimeiseen saakka pitää kiinni.

Terve Hämeenlinna, terve järki.


Allekirjoitus animaatio
Kimi Känkänen

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *