Pyörällä töihin

Kuvassa pyörän polijn

Tänään vietetään pyöräilyviikon pyörällä töihin -päivää. Itse jouduin tyytymään kävelylenkkiin pennun kanssa ennen etätyöpäivää, kun hän ei osaa vielä olla yksin kotona. Toivottavasti moni muu fillaroi työpaikalleen. Lähden sitten iltapäivällä taas lenkille jakamaan satulansuojia.

Hämeenlinnan kaupunki tukee henkilöstönsä työmatkapyöräilyä jo hienosti. Henkilöstöllä on mahdollisuus saada kaupungilta koroton laina uuden sähköpyörän hankkimiseen. Lainaa sitten vähennetään palkasta muutaman vuoden ajan. Lainaa onkin otettu sankoin joukoin.

Lisäksi Hämeenlinnan kaupunki on aloittanut työasiamatkojen pyöräilyn tukemisen. Osana työpaikkojen liikkumisen ohjaus -hanketta aloitettiin kokeilu, jossa kotihoidon työntekijöillä oli käytössä sähköpyöriä heidän liikkuessa asiakkaalta toiselle. Kokeilu sai valtavasti positiivista palautetta ja siksi sitä on päätetty jatkaa ja laajentaa suuremmalle joukolle.

Polkupyörä sopii myös osaksi pendelöintimatkaa ja siksi asemien pyöräpysäköintiä on kehitetty. Pööliinkin tuli vartioitua ja lukittua sisätilaa pyörille, minne uskaltaa jättää kalliimmankin pyörän työpäivän ajaksi.

Pyörä on siis erinomainen kulkupeli myös työmatka ja työasialiikkumiseen. Ei muuta kun satulan selkään.

Allekirjoitus animaatio
Kimi Känkänen

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *