Kuntavaalien jälkeinen työ ja aluevaalit

Ajankohtaista

Aiemmasta kirjoituksestani poiketen en jatka vaikuttamistyötäni Hämeenlinnan demarien valtuustoryhmässä. Koska demarien valtuutettujen määrän mukaisesti vain viisi varavaltuutettua kuuluvat valtuustoryhmään ja olimme Suorannan Kirstin kanssa tasaäänissä varasijoilla 5 ja 6, suoritettiin arvonta. Arpakohtalo oli kannalta epäonninen ja putosin siis valtuustoryhmästä arvalla.

Olen kuitenkin saanut kunnian tulla nimetyksi Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n hallitukseen. Olen aloittanut työn ja ensimmäinen kokous on tänä syksynä jo takana. Koen, että säännöllisenä jäähallien käyttäjänä minulla on annettavaa hallituksen työskentelyyn ja jäähallien eduksi.

Aluevaalit

Eduskunta on 23.6.2021 hyväksynyt pääministeri Marinin hallituksen hallitusohjelmassa tarkoitetun sote-uudistusta koskevan hallituksen esityksen. Uudistuksessa maahan perustetaan 21 hyvinvointialuetta. Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleilla. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta. Aluevaalit toimitetaan samanaikaisesti kuntavaalien kanssa vuodesta 2025 lukien. Ensimmäiset aluevaalit toimitetaan kuitenkin erillisinä vaaleinaan sunnuntaina 23.1.2022. 

Koska en koe sotea vahvuuksiksini, en lähde ehdolle näissä vaaleissa. Demareilla on kuitenkin paljon osaamista tältäkin alalta, joten listalta löytyy varmasti hyviä ehdokkaita myös Hämeenlinnasta.

Allekirjoitus animaatio
Kimi Känkänen